onsdag 26 juni 2013

Den senaste vecka. ------- The latest week.

Nu har det blivit många nätter i rad ute i skogarna, så det är skönt att det regnar ett par dagar nu så man får sova ut.
Det har varit både upp och ned med nattskärrefångsten och man blir aldrig riktigt klok på vad de håller på med. Ena natten så fångar man 5 st för att nästa inte få en enda, ibland är de jätteintresserade och kommer direkt för att nästa natt inte ens bry sig om när man startar CD-spelaren. Men det är bara att nöta på så kommer den bra natten när man minst anar det.
Det har blivit 30 st fångade än så länge i år och av dessa så har vi en främmande ringmärkt fågel och några av de som jag själv har ringmärkt tidigare år. Vi har även koll på 5 st bon där ungarna kommer att ringmärkas när det är dags. Nattskärran verkar ha en väldigt utdragen häckningssäsong då vi har ett bo med ganska stora ungar samtidigt som vi fångat honor som inte lagt sina ägg än.

 Ganska stora nattskärreungar. ------ Nightjar chicks.

Fullmåne och nattskärra som förmodligen är försedd med en ljuslogg. ----- Full moon and nightjar who probably has a geolocator on his back.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar