onsdag 12 juni 2013

De är tröga fortfarande. --------- They are still sluggish.

Även natten som gick var trög trots att det var bra aktivitet på nattskärrorna, de vill inte riktigt fullfölja sina attacker än så det var ingen som ville fastna i våra nät. Jag och Gabriel åkte på olika håll, men vi upplevde samma sak båda två och vi provade på många fåglar under natten. Det kan ha berott på att det regnade ganska kraftigt i Mönsteråsområdet igår eftermiddag och om det är så så borde kommande natt bli perfekt. Just nu är det uppemot + 30* här hemma, så till natten borde det bli riktigt varmt. Nackdelen är att alla mygg och knott har börjat vakna till också, så det är inte riktigt lika trevligt ute längre.
På dagarna så letar Gabriel boplatser där vi haft honor framme under natten, men än har han inte hittat något bebott bo. Jag själv har varit ute hos hemmanattskärran och letat bo, men inte hittat mer än möjligen ett gammalt bo från tidigare år. Jag passade även på att röja fram lite nya boplatser i det området så vi får se om det är nått som kan passa.
Nattskärran lägger sina ägg på barmarksfläckar utan växtlighet och det får gärna finnas en stubbe, sten eller en grov trädgren i närheten. Vid basen av mindre björkar håller de gärna till också.

Framröjd boplats. -------- Cleared Nightjar nest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar