onsdag 11 juni 2014

Nya lockfåglar. -------- New decoy.

När jag försöker att fånga nattskärror så har jag använt en hemmagjord lockfågel de senaste åren. Den har fungerat bra då de flesta nattskärror blir irriterade då de får syn på den, men nu har den gamla blivit sliten efter många skogsvandringar i nattens mörker. Så två stycken nya är under tillverkning och det är nu bara lite målning kvar och sedan spraylackning för att stå emot nattfukten, sedan är man redo för många nya nätter.
De senaste kvällarna så har nattskärrorna spelat bra men de är lite slöa när de kommer flygande. Så detta har gjort att de inte fastnat ordentligt i nätet utan har snabbt kunnat flaxa ur igen innan jag hunnit fram. Det brukar vara sådana här perioder under säsongen, men det brukar kunna ändra sig över en natt så det är bara att nöta på.
Än så länge har det blivit 13 st fångade denna säsong varav 2 st är av mina egna från tidigare år. Det har varit otroliga mängder med knott och mygg den senaste veckan, så man har varit rejält svullen i ansikten redan efter några timmar i skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar